Maatschappelijke bijdrage

Kom je in beweging met jouw organisatie? Dan lever je direct een bijdrage aan Kanaleneiland.

De missie van LiV Utrecht is het verkleinen van de gezondheidsverschillen binnen Utrecht, in eerste instantie gericht op Kanaleneiland. Dit doen we middels ons platform om organisaties te verbinden aan vitaliteitsaanbieders uit de wijk, en samen aan de slag te gaan met vitaliteit. Daarnaast vloeit standaard 10% van de inkomsten terug de wijk in zodat bestaande partijen in de wijk hun vitale impact kunnen vergroten. Wij werken bijvoorbeeld samen met FDC en Klarita Fit; met 25 euro kunnen we bijvoorbeeld een kind een maand lang gratis laten sporten.

Wil je direct zien wat de impact is? We nemen je graag mee de wijk in met onze Urban Walk.

Achtergrond

LiV Utrecht is onderdeel van Urban Vital Movement, een niet alledaagse krachtenbundeling tussen Wijkcoöperatie Kanaleneiland, Businesspark Papendorp en LiV Utrecht. De stichting heeft als doel om de arbeidsmarktpositie van de bewoners in de
wijk Kanaleneiland te verbeteren en daarmee de gezondheid en vitaliteit in de wijk te vergroten. Dit doen we door het opzetten van economisch zelfstandige projecten gericht op werk, mobiliteit en vitaliteit met een verbindende functie in de stad Utrecht. Urban Vital Movement is ontstaan door een initiatief van de
Provincie Utrecht.

Ook werken we nauw samen met het ROC Sportcollege. Studenten kunnen hun kennis ons in de praktijk brengen, en tegelijk kunnen wij direct de kennis vanuit ROC Sportcollege integreren in onze programma’s.

Verbindend Vitaal; Verbindend binnen organisaties & teams, Verbindend met Kanaleneiland, Verbindend met ROC Sportcollege studenten. Samen sterk in deze unieke krachtenbundeling!

Een mooi voorbeeld van onze maatschappelijke bijdrage, de kidsmarathon die jaarlijks plaatsvindt tijdens de Nationale Sportweek. De Kidsmarathon staat in het teken van plezier, maar ook in het teken van spelenderwijs stimuleren van bewegen en gezondheid in de wijk.

De Kidsmarathon is ontstaan in 2008 toen de iconische Prins Clausbrug 5 jaar bestond. Labyrinth research & consultancy heeft toen samen met de Wijkraad en Stichting Utrecht aan de Nijl het initiatief genomen op ludieke wijze een brug te slaan tussen Papendorp en Kanaleneiland. De brug staat symbool voor de vele kloven die moeten worden overbrugd om tweedeling tegen te gaan. Sinds die tijd zijn er steeds meer partijen samen gaan werken. In 2021 hielp ook Sport Utrecht samen met Labyrinth, UADN en de Wijkcooperatie Kanaleneiland mee en in 2022 werd de projectleiding verzorgd door Liv Utrecht, onderdeel van Urban Vital Movement.

Verbindend Vitaal – Samen op weg naar de meest vitale stad ter wereld in 2030!

Meld hier je organisatie aan voor ons unieke aanbod

EnergyPlatform | ROM Utrecht | Boksz | FDC | Provincie Utrecht